Vastgoedkantoor met passie en een persoonlijke aanpak: In2Go-founder Sara aan het woord

25/09/2023

Al 15 jaar lang staat Sara Vandepoel aan het hoofd van In2Go. Van kleins af aan is ze vertrouwd met de bouwsector: het stond dan ook in de sterren geschreven dat ze haar eigen vastgoedkantoor zou starten. Tussen enkele klantenbezoeken door konden we haar strikken voor een koffie en een heerlijk eerlijk interview over haar passie, de groei van In2Go en hun authentieke werkwijze.

Dag Sara! Hoe is In2Go als vastgoedkantoor doorheen de jaren gegroeid?

“Ik heb In2Go opgericht in 2007, met de verkoop van nieuwbouwappartementen op plan als focus. Oorspronkelijk waren we dus een externe salespartner voor projectontwikkelaars. Veel mensen die zo’n nieuwbouwappartement kochten, verkochten later hun huidige woning. Ze kenden In2Go en vertrouwden deze opdracht aan mij toe. Zo evolueerde In2Go naar een allround vastgoedkantoor voor zowel nieuwbouw als bestaand vastgoed. Ook de positieve mond-tot-mondreclame deed haar werk en zo konden we groeien.”
Je bent ook geëvolueerd van een eenmanszaak naar een team …
“Klopt! Philippe deed in 2011 zijn stage als vastgoedmakelaar bij ons: een schakelmoment voor In2Go. We waren een goede match, zaten meteen op dezelfde golflengte en Philippe sloot zich aan als partner. Samen hebben we beslist om een fysiek kantoor te openen in hartje Heverlee. Intussen zijn we opnieuw verhuisd, dus ik nodig iedereen uit om een lekkere koffie te komen drinken in ons prachtig nieuw kantoor aan de Naamsesteenweg en kennis te maken met mijn collega's. Intussen is het team uitgebreid naar een mooie ploeg van vijf. In september verwelkomen we Boris, onze zesde collega. Leuke vooruitzichten!”
Hoe kwam je in de regio Heverlee terecht?

“Ik ben afkomstig van Aarschot, maar studeerde in Leuven en bleef daarna hier plakken. Vandaag woon ik met mijn gezin in Heverlee en situeert mijn netwerk zich hier. Ook Philippe is afkomstig van Leuven. Heverlee was dus een logische uitvalsbasis voor ons immokantoor.”

“Mijn passie voor vastgoed is me met de paplepel ingegeven. Mijn vader is de oprichter van b+, een totaalaannemer voor nieuwbouw en renovatie, dus ik groeide op in de bouwsector en beleefde het ondernemerschap vanop de eerst rij.”

Wat geeft jou voldoening in je job als makelaar?

“Ik hou van het sociale aspect van de job. Zo begeleiden we mensen bij het verkopen van hun woning, wat voor hen vaak een emotionele en stresserende periode is. Het is fijn om hen hierin te ontzorgen. Kandidaat-kopers helpen we dan weer om een nieuwe thuis te vinden. De voldoening die ik krijg wanneer ik de ideale match vind tussen vastgoed en koper, is enorm. Daarnaast werken we nauw samen met projectontwikkelaars. Makelaar zijn, biedt dus veel variatie en zo blijft het boeiend.”

Foto Sara


Wat zijn volgens jou de grootste voordelen van samenwerken met een makelaar?

“Wij engageren ons om de prijs voor de verkoper te maximaliseren. Door een breed aantal kanalen in te zetten, spreken we zoveel mogelijk geïnteresseerden aan. We zorgen dat alle attesten voorhanden zijn en treden op als tussenpersoon, waardoor kandidaat-kopers sneller eerlijke, waardevolle feedback geven. Bovendien behartigen wij de verkoop van A tot Z en hebben we alle kennis in huis: juridisch, administratief, esthetisch … Bij ons is een woning in professionele handen.”
Hoe maakt In2Go het verschil met andere vastgoedkantoren?

“Wij zijn niet het grootste immokantoor en dat is een bewuste keuze, want zo kunnen we een persoonlijke en laagdrempelige aanpak garanderen. Zowel kopers als verkopers mogen hier altijd binnenstappen. Wij kennen elkaars dossiers, waardoor we hen steeds vlot kunnen helpen. Daarnaast dragen we integriteit torenhoog in het vaandel. We zorgen dat alle documenten in orde zijn en garanderen een deontologisch correct verloop. Wij werken steeds op lange termijn.”

“Wij willen een betrouwbare langetermijnpartner zijn en streven steeds naar kwaliteit van A tot Z. Middelmaat? Dat is geen optie voor ons.”

Hoe zou jij het team in 3 woorden beschrijven en waarom?
“We zijn oprecht in alles wat we doen en kunnen elke woningeigenaar recht in de ogen kijken. De positieve mond-tot-mondreclame is daar het beste bewijs van. Mensen bevelen ons aan én keren terug bij een nieuwe vastgoedvraag. Ook bij sollicitanten vinden we het heel belangrijk dat die integriteit er is. Ten tweede grijpt ons team elk dossier beet en streven we steeds naar de beste prijs. Niet elke woning is verkocht na één bezoekdag, maar wij zijn gemotiveerd om elk dossier tot een goed einde te brengen. Ten slotte noem ik ons graag dynamisch. We werken op maat en schakelen soepel in functie van de klant, het pand of het project.”
Waar zie jij In2Go binnen vijf jaar?
“We willen het vastgoedkantoor nog meer in de kijker zetten en echt een gevestigde waarde worden in Heverlee en omstreken. Daarnaast willen we ons team verder laten groeien en ook zelfstandige makelaars aantrekken, die naar hun ideale work-lifebalans streven. Bij In2Go vinden ze een warme uitvalsbasis om een bepaald aantal panden per maand te behartigen. Daarbij genieten ze van ons netwerk, de naamsbekendheid, onze databank … zonder het klassieke 9-to-5-verhaal. Een ideale manier om elkaar te versterken. Teamwork makes the dream work!”
Bedankt voor dit warme interview, Sara!

Spreekt de aanpak van In2Go je aan? Op zoek naar een eerlijke vastgoedpartner die je ondersteunt bij het (ver)kopen van een woning?
Get in touch met ons team. >> 

Foto door Caroline Dupont: www.carolinedupontphotography.com

Heeft u vragen of wenst u extra informatie?

U moet uw voornaam invullen
U moet uw achternaam invullen
U moet uw e-mail invullen
U moet uw telefoonnummer invullen
U moet uw bericht invullen
U moet akkoord gaan met onze privacy voorwaarden