In2Go, partner voor projectontwikkeling: co-owner Philippe benadrukt de meerwaarde

12/10/2023

Een nieuwbouwproject realiseren, is een werk van lange adem. En bovendien eentje dat je niet alleen verricht, integendeel. De juiste partners aan boord halen, is cruciaal. In2Go staat op scherp om projectontwikkelaars te ondersteunen en te versterken in elke fase van hun vastgoedproject. Hoe we dat doen? Met veel inzicht en expertise. In een boeiend interview vertelt mede-eigenaar Philippe Decoster hoe In2Go projectontwikkeling mee naar een hoger niveau tilt.

Dag Philippe! Om te beginnen, kan je kort schetsen hoe jij bij In2Go terechtkwam?

“Dertien jaar geleden had ik net mijn cateringbedrijf verkocht en zocht ik naar een nieuwe uitdaging. Toevallig kwam ik in contact met oprichtster Sara, die uitkeek naar een eerste medewerker. Het klikte en al snel besefte ik dat ik de perfecte challenge gevonden had. Ik startte een opleiding tot vastgoedmakelaar, liep stage en werd trotse mede-eigenaar van In2Go.”

Een mooie carrièreswitch! In2Go is natuurlijk niet enkel een bloeiend vastgoedkantoor, maar ook een deskundige partner voor projectontwikkelaars. Vanwaar komt deze expertise?
“In2Go is ontstaan als inhouse makelaar voor projectontwikkelaars. De vader van Sara had met b+ namelijk een aannemersbedrijf. Sara engageerde zich om hun nieuwbouwappartementen te verkopen. Later groeide In2Go uit tot een allround vastgoedkantoor, maar projectontwikkeling zit van bij de start in het DNA. De verkoop van een nieuwbouwproject vergt andere expertise dan bestaand vastgoed. Dankzij onze jarenlange ervaring is In2Go hiervoor de juiste partner.”
Hoe kan In2Go ondersteunen bij projectontwikkeling?

“Als de ontwikkelaar ervoor openstaat, schuiven wij van bij het prille begin mee aan tafel. Nog voor de aankoop van de projectgrond doen wij een grondig marktonderzoek. Welk type woning past in de regio? Wat zoekt het doelpubliek? Welke oppervlakte is vereist? Tijdens het verkoopproces zijn wij het vaste aanspreekpunt voor kandidaat-kopers en nemen we zowel de plannen als het lastenboek met hen door. Ook een tijdelijk kantoor op de site behoort tot de mogelijkheden, zodat geïnteresseerden de werf kunnen bezoeken. Ten slotte kunnen we de marketing van het project in handen nemen. Dit kan volledig in de huisstijl van de projectontwikkelaar, of in lijn met de look-and-feel van In2Go.”

“Wij behartigen de verkoop van nieuwbouwprojecten van A tot Z. Onze grootste troef? We staan dag in dag uit in contact met kandidaat-kopers en voelen de markt daarom bijzonder goed aan.”

Foto Philippe


Kan je wat meer vertellen over jullie laatste projecten?

“Zeker! Onze laatste woonprojecten waren Het Depot in Haacht en Eekt in Wezemaal, twee realisaties van b+. Hier werden we effectief van bij de start betrokken en onderzochten we de behoeften van de markt. De projectontwikkelaar luisterde naar onze adviezen en ging ermee aan de slag. Het resultaat? Appartementen die 100 % klopten en allemaal ruim voor de oplevering verkocht waren.”

Hoe maakt In2Go het verschil met andere vastgoedkantoren?
“Wij zijn echt een dedicated partner vanaf de start. Zo leren we het project goed kennen en vormen we als het ware één team met de projectontwikkelaar. Bovendien doen wij veel meer dan louter de verkoop. We denken proactief mee na over het project en delen eerlijk advies, gebaseerd op onze praktijkinzichten.”
Wat geeft jou de meeste voldoening bij nieuwbouwprojecten?

“Wanneer we vanaf de eerste minuut aan boord zijn, kunnen we zelf mee sleutelen aan bepaalde aspecten van de woningen. De naam, de mate van openheid, de indeling … Wanneer zo’n project eindelijk gerealiseerd wordt én ook nog eens aanslaat in de markt, geeft dat enorm veel voldoening. Daarnaast geniet ik van het sociaal contact. Op een zaterdagochtend de mensen rondleiden op de werf, zodat ze zich het project beter kunnen visualiseren … Heerlijk! Bovendien kloppen de kopers achteraf vaak terug bij ons aan, om hun woning te verkopen. Ze vertrouwen In2Go en wij begeleiden hen met heel veel plezier.”

“Nieuwbouwprojecten zijn vaak processen van een lange periode. Wij gidsen de kandidaat-kopers hier vlot doorheen en garanderen dat ze een houvast hebben. Bij ons ben je geen nummer.”

Welke projecten staan er in de toekomst op de agenda?
“Er liggen nog heel wat mooie projecten op de plank. Zo komen er binnenkort nieuwbouwwoningen in Lubbeek, Oud-Heverlee en Aarschot aan. In die laatste regio kan ik ook verklappen dat we meewerken aan een project van nieuwbouwappartementen. En natuurlijk kijken wij altijd actief uit naar interessante projectgronden of projecten voor herbestemming. Wie er eentje weet liggen, mag me altijd een mail sturen.” (lacht)
Bedankt voor dit interessante gesprek, Philippe!

Wil je sparren met In2Go over de mogelijkheden voor jouw projectontwikkeling? Neem contact op, wij maken heel graag tijd voor een gesprek.

Foto door Caroline Dupont: www.carolinedupontphotography.com

Heeft u vragen of wenst u extra informatie?

U moet uw voornaam invullen
U moet uw achternaam invullen
U moet uw e-mail invullen
U moet uw telefoonnummer invullen
U moet uw bericht invullen
U moet akkoord gaan met onze privacy voorwaarden