In2Go blikt terug op 2023: van hoogtepunten, tot uitdagingen

21/12/2023

2023 was een boeiend jaar voor Immo In2Go. Het team zat niet stil, vond snel haar weg in het nieuwe kantoor in Heverlee en boog zich opnieuw over talloze vastgoedvragen. Geen beter moment dan de jaarwisseling voor een terugblik! We schuiven aan tafel met zaakvoerders Sara en Philippe voor een warme koffie en eerlijke babbel over hun 2023.

Dag Sara en Philippe! Met welk gevoel blikken jullie terug op 2023?
Sara: “Voor ons was 2023 een overgangsjaar. De vastgoedmarkt was moeilijk te voorspellen, zeker tijdens de tweede helft. Wanneer de rente op de hypothecaire leningen stijgt, merken wij dat meteen in een bepaald vastgoedsegment. Ook de strengere energienormen hebben een impact. Zo daalde de verkoop van panden met een minder gunstig EPC. Wij hopen op een relance in 2024.”
Philippe: “Daarnaast was het ook een spannend jaar voor ons vastgoedkantoor. Begin 2023 waren we volledig verhuisd naar ons nieuwe pand. Hoe zouden onze klanten dit ervaren tijdens een bezoek? Gelukkig waren de reacties uitsluitend enthousiast. Ze spraken van een huiselijke, gemoedelijke en toegankelijke sfeer. Dat zijn drie zaken waar In2Go voor staat. Heel fijn dat de uitstraling van ons kantoor in lijn ligt met onze waarden als team!”
Wat zijn voor jullie de highlights van het afgelopen jaar?
Sara: “Het eerste jaar in ons nieuwe kantoor smaakt naar meer en is zeker een hoogtepunt. Daarnaast sleutelden we in 2023 stevig aan onze marketingstrategie. Door hier bewust in te investeren, zijn we veel sterker aanwezig op sociale media en bereiken we meer kandidaat-kopers en -huurders. Die extra visibiliteit wordt geapprecieerd door ons cliënteel.”

“Dankzij het nieuwe kantoor en de online visibiliteit heb ik het gevoel dat In2Go een vaste waarde wordt in Heverlee. Inwoners die hun huis verkopen of verhuren, vinden het logisch om bij ons aan te kloppen. Onze inspanningen in de regio werpen hun vruchten af.” - Philippe

Wat gaf jullie de meeste voldoening?
Philippe: “Enkele mensen kochten dit jaar een nieuwe thuis via In2Go en schakelden ons vervolgens in om hun huidige woning te verkopen. Dat vind ik geweldig! In zo’n dossier kunnen we hen begeleiden en leren we het verhaal achter het vastgoed kennen. Het gaat hier om veel meer dan louter een hoop bakstenen. Dat menselijke aspect van de job is wat écht bijblijft.”
Aan de andere kant: wat was dit jaar het meest uitdagende moment voor In2Go?

Sara: “Voor ons was het vooral de vraag hoe om te gaan met de afkoeling van de vastgoedmarkt. We hebben immers geen invloed op het marktmechanisme. Kunnen we op andere manieren schakelen? In2Go zet bewust niet enkel in op verkoop, maar ook op de verhuur van panden. 2023 bevestigde dat dit voor ons de juiste keuze is. Verhuur is namelijk minder onderhevig aan marktschommelingen. Door breed aanwezig te zijn, kunnen wij de risico’s spreiden.”

Na de uitgebreide terugblik kijken we ook even vooruit. Wat staat er in 2024 op de agenda voor In2Go?

Sara: “In december verwelkomden we onze nieuwe collega, Boris Luykx, als stagiair-vastgoedmakelaar. We zien het volledig zitten om met dit team aan de slag te gaan. Bovendien hebben we een vacature openstaan en kijken we ernaar uit om onze ploeg verder uit te breiden met een zelfstandig makelaar.”

Koesteren jullie specifieke ambities?
Philippe: “Zeker! Door ons team te vergroten, willen we ook onze vastgoedportefeuille laten groeien en zo nog beter tegemoetkomen aan de wensen van kandidaat-kopers. Al blijven we natuurlijk onze persoonlijke, klantgerichte aanpak behouden. Dat is voor ons prioriteit nummer één! Nieuwe collega’s moeten dus dezelfde service garanderen en matchen met ons bedrijfs-DNA.”
Sara: “Daarnaast willen we ons netwerk van projectontwikkelaars versterken. We hebben veel zin om opnieuw onze schouders mee onder een nieuwbouwproject te zetten. Ten slotte willen we in 2024 bijzondere aandacht schenken aan onze investeerders, bijvoorbeeld door interessante panden voor te stellen die nog niet publiekelijk te koop staan. Dat is een piste die we zeker willen bewandelen.”
Als afsluiter: wat is jullie goede voornemen voor het nieuwe jaar?
Sara: “Ik denk dat we er allebei naar streven om onze work-lifebalance nog beter te bewaken. Het is makkelijk om je te verliezen in het werk, maar af en toe tijd uitrekken voor een deugddoende wandeling is minstens even belangrijk. Door te deconnecteren, houden we het hoofd fris en kunnen we onze klanten nog beter ondersteunen. 2024, here we come!”

Plannen om in 2024 jouw woning te verkopen? In2Go staat op scherp om het maximum uit je pand te halen. Neem vrijblijvend contact op om te ontdekken hoe onze werkwijze jou ontzorgt.

Foto door Caroline Dupont Photography: www.carolinedupontphotography.com 

Foto

Neem contact op met de makelaars van In2Go

Op zoek naar een ervaren vastgoedmakelaar om je woning te verkopen? Wij schuiven graag mee aan tafel om de mogelijkheden af te stemmen.

U moet uw voornaam invullen
U moet uw achternaam invullen
U moet uw e-mail invullen
U moet uw telefoonnummer invullen
U moet uw bericht invullen
U moet akkoord gaan met onze privacy voorwaarden